Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen FAQ ;

Hoe lang zijn de producten van Hayster Healthy Herbs houdbaar?

Door het drogen van grassen en kruiden en de speciale manier van op lage temperatuur persen van de brokken blijven de voeders van Hayster een jaar houdbaar. Hierdoor zijn er geen bindmiddelen zoals bijvoorbeeld melasse nodig.

Daarbij blijven, door het persen op lage temperatuur, alle vitamines en mineralen en spoorelementen die van nature in planten aanwezig zijn behouden.

Tip; de voeders van Hayster Healthy Herbs worden aangepast aan het seizoen, bestellen in 1x voor het gehele jaar raad ik daarom af.

Waarom staan er geen gehaltes van vitamines en mineralen op de verpakking van Hayster Healthy Herbs?

De wetgeving in Nederland schrijft voor dat uitsluitend (kunstmatig) toegevoegde vitamines en mineralen vermeld moeten worden. Wanneer vitamines en mineralen van nature in een product aanwezig zijn mogen ze niet op het etiket vermeld worden. Hayster Healthy Herbs houdt zich aan deze regels en vermeldt alles wat verplicht is en wat toegestaan is op de etiketten.

Wat is het verschil tussen de gewone basis brok en de basis brok plus?

De “plus variant” geeft aan dat er een hogere dosering kruiden en daarmee dus ook meer natuurlijke vitaminen, mineralen en vetten, die van nature in deze kruiden aanwezig zijn, toegevoegd worden.  Door de hogere concentratie kruiden is het eindresultaat ‘rijker’. Paarden die net dat beetje extra nodig hebben kunnen dus de “plus variant” nemen en hoeven niet direct over te stappen, naar in dit geval, de normaal brok.

Hebben jullie ook losse kruiden?

Nee. Kruiden kunnen nuttig zijn maar bij verkeerd gebruik ook schadelijk. Een ‘handje brandnetel’ of fenegriek zomaar bij het voer erbij kan positieve effecten hebben, maar vaak ook negatieve. In het algemeen zijn voedingsgerelateerde problemen niet direct merkbaar en dat geldt ook voor verkeerd kruiden gebruik. Kruiden kunnen bijvoorbeeld de opname en/of werking van andere voedingsstoffen beïnvloeden. Onder andere op deze eigenschap is de kruidengeneeskunde gebaseerd en de supplementen van Hayster Healthy Herbs. Omdat ondeskundig gebruik van kruiden, hoe onschuldig deze ook lijken, vervelende gevolgen kan hebben voor het paard, verkopen wij geen losse kruiden.

Zie ook; http://www.voerenuitdenatuur.nl/c-3471039/paarden-supplementen/

Zijn de producten van Hayster Healthy Herbs geschikt voor mijn paard met PPID (Cushing)?

Jazeker, de voeders van Hayster Healthy Herbs zijn zeker geschikt voor paarden met PPID. De voeders hebben een zeer laag suiker/zetmeel gehalte (natuurlijke gehalte in de planten) en bevatten geen ballaststoffen (soja, melasse e.d.) voor het paard. In sommige gevallen kunnen (tijdelijke) supplementen ook ingezet worden voor ondersteuning van de gezondheid van het paard. Neem gerust contact op voor een advies op maat.

Ook voor paarden met hoefbevangenheid, insulineresisentie (EMS), CPL (Chronisch Progressief Lymfeoedeem) en zomereczeem of andere aandoeningen zijn de producten van Hayster Healthy Herbs zeer geschikt en bieden ondersteuning aan de gezondheid van het paard.

Het paard uit balans https://www.voerenuitdenatuur.nl/c-3668237/blog-het-paard-uit-balans/

Waarom verkopen jullie geen luzerne en/of esparcette?

Luzerne en/of esparcette moet men beschouwen als een kruid; periodiek en zeer met mate verstrekken, nooit als ruwvoervervanger of in grote hoeveelheden. Specifiek voor luzerne en esparcette geldt dat men het nooit voor lange tijd mag verstrekken (maximaal 2 weken). Dit geldt overigens voor elk product waarin luzerne en/of esparcette verwerkt is.
Geen enkel product van Hayster bevat luzerne en/of esparcette. Doordat het verschillende gifstoffen bevat is luzerne/esparcette niet zonder risico te mengen met kruiden. Het is ook niet verstandig luzerne/esparcette te mengen met producten van Hayster. Wil je graag wel je paard langer laten eten en beter laten kauwen? Dan is Basic Nature een gezonde keuze, gehakseld hooi, voor ieder paard geschikt! https://www.voerenuitdenatuur.nl/a-44336391/ruwvoer/basic-nature-5-kilogram/#description
Gezondheid van het paard staat bij ons hoog in het vaandel en daarom houden we ons enkel bezig met gezonde en veilige voeders die een paard normaliter in de vrije natuur ook zou eten; daar hoort luzerne/esparcette absoluut niet bij.

Kan ik afwisselen met verschillende varianten Hayster Healhty Herbs brokken?

Jazeker, men kan juist erg "dynamisch" voeren met Hayster Healthy Herbs. De producten liggen in lijn met elkaar, waardoor men door af en toe te wisselen van brok-variant het paard nog meer variatie kan bieden in het dagelijkse "menu". Ook kunnen de voeders aangevuld worden met supplementen al zijn deze (bijna) altijd tijdelijk als kuur.

Lees hier in mijn blog hoe je dynamisch kunt voeren met Hayster! https://www.voerenuitdenatuur.nl/c-3917082/blog-dynamisch-voeren-met-hayster-healthy-herbs/

Kan mijn paard slokdarmverstopping krijgen van Hayster Healthy Herbs?

Paarden die lange tijd gestandaardiseerde voeders hebben genuttigd kunnen een slecht kauw-patroon hebben. Dit vergroot de kans op een slokdarmverstopping wanneer het paard structuurrijk voer krijgt. Onze producten bevatten erg veel structuur; sommige paarden moeten hier erg aan wennen.

Gestandaardiseerde voeders bevatten vaak ingrediënten waarmee men het eetpatroon van paarden drastisch heeft veranderd. Granen, soja, rijst, kokos, luzerne, bietenpulp, melasse/suiker, zout en vele andere stoffen worden in grote hoeveelheden in voer gestopt zonder dat dit bij het oorspronkelijk dieet van paarden hoort. Paarden eten zich vaak ‘klem’ in gestandaardiseerde voeders, juist vanwege de toevoegingsmiddelen, verstoring van de hormoonhuishouding of omdat er zeer weinig nuttige voedingsstoffen inzitten, waardoor het paard er veel van moet eten om zich te voorzien in de behoefte.

Het kan raadzaam zijn een (lik)steen in de voerbak te leggen of de brokken te mengen met ons product Basic Nature om schrokken/snel eten te voorkomen. Zorg er in elk geval voor dat het paard goed kauwt (regelmatige gebitscontrole) of maak het product lichtelijk nat.

 

Mijn paard laat de Hayster Healthy Herbs brokken ineens staan?

Geen Paniek!!

Elk gestandaardiseerd voer bevat smaakmakers, meestal met een zoete smaak. Net zoals mensen kunnen dieren ‘verslaafd’ raken aan suiker. Het zal dus de voorkeur hebben voor gezoet (en dus smakelijk) voer (te herkennen aan voernijd). Onze producten bevatten geen toegevoegde suiker(of zout); het suikergehalte is gebaseerd op de in de plant van nature aanwezige suikers. Wanneer het ruwvoer zoeter is dan onze brok, zal het paard de voorkeur hebben voor het ruwvoer en de brok (tijdelijk) laten staan. Laat uw paard geleidelijk wennen aan onze producten, dan zal het deze uiteindelijk met veel smaak eten, zonder dat het ‘aanvalt’ op het voer; zoals het hoort te zijn.

 

 

 

 

© 2016 - 2024 voerenuitdenatuur.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel