Blog "Supplementen"

Wanneer schaf je een supplement aan? Vaak als je paard klachten heeft of juist als je stalgenoot(jes) een supplement gebruiken waar ze erg blij mee zijn…..??

Met regelmaat krijg ik weleens de reactie van klanten dat ze van de supplementen af willen, niet al die potten en flessen, maar juist terug naar de basis, een “alles omvattend product” en niet alles los erbij geven……

Uiteraard begrijp ik waar dat vandaan komt, (ikzelf heb het ook gedaan) je hebt een “basis voeding” voor je paard maar je denkt dat er nog iets bij moet…… Dan is de eerste pot poeder gekocht. Dan blijkt na enkele weken dat er dan nog een olie bij moet en nog een ander poedertje voor de opneembaarheid van ………. En zo kan ik doorgaan. Uiteindelijk staat je stalkast behoorlijk vol met allerlei potten en flessen, vaak half leeg want het paard wilde het absoluut niet meer eten…….. En je portemonnee is leeg……

Mensen zijn gevoelig voor teksten op internet of op de pot zelf, het is bijna te mooi om waar te zijn, sommige supplementen doen je geloven dat als je het geeft, je paard weer als nieuw is……….. Helaas is dat niet zo en vaak zak je verder in het probleem of ontstaat er een nieuwe klacht (wat niet altijd direct wordt gerelateerd aan het supplement).

De basis voor ieder paard is toch echt gras (verschillende soorten gras) en/of hooi. Een paard is tenslotte een  meester in het verteren van gras, hij is er voor gemaakt! Daarom zijn de brokken van Hayster ook zo geschikt.  

De producten van Hayster zijn anders, heel anders, niet te vergelijken met een ander merk,  mensen moeten opnieuw leren denken/voelen/beleven………

De brok “varianten” weide brok t/m super brok plus “moet” je eigenlijk zien als de basis voor ieder paard, met uiteraard afwisseling in de varianten brok.

Toch heeft ieder paard naast deze basis (gras/ruwvoer/Hayster brokken) verschillende andere planten/kruiden nodig, vaak helemaal niet in grote hoeveelheden, maar juist in kleine porties. En lang niet het hele jaar door dezelfde kruiden (Hayster kruiden supplementen)!

Als je met je paard(en) aan de hand graast zal je duidelijk verschil zien! Wat het ene paard eet, laat het andere paard staan. Dat is juist zo mooi, zelf kiezen waar je behoeften aan hebt. Door het herkennen van het plantje en het eetgedrag van je paard kun je soms uitvogelen waar je paard last van heeft of behoefte aan heeft…..

Planten en kruiden bevatten vitale stoffen (diverse vitamine en mineralen en andere nuttige stofjes “bioactieve stoffen” genaamd) die het dieet van het paard compleet maken.

De “supplementen” van Hayster zijn eigenlijk de “moes/kruidentuin” die in het weiland zouden moeten groeien waar het paard met regelmaat gebruik van kan maken, uiteraard afgewisseld door het seizoen.

Soms heeft een paard genoeg aan gras/hooi en behoeft het alleen een kruiden aanvulling…  Een “supplement” van Hayster i.p.v. een brok”variant”.

Doordat men kan afwisselen in brokvariant en supplementvariant geef je het paard veel variatie in zijn dagelijkse menu en voorziet men het paard van gezonde vitamine, mineralen en diverse andere nuttige stoffen, die, omdat ze in de plant van nature aanwezig zijn, heel erg goed opneembaar zijn voor het paard!!

 

© 2016 - 2024 voerenuitdenatuur.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel