Ervaring Liesbeth

 

Voeding

Niks is zo lastiger als in deze tijd de juiste voeding te vinden voor je paarden. Zeker als je zoveel verschillende rassen heb als ik. Je wilt ze het beste geven, je wilt je paarden gezond en fit houden. De diversiteit in voer liegen er niet om. Iedereen heeft het beste voer.

Ik run nu ruim 11 jaar een pensionstal. Zoveel verschillende soorten en rassen. Wij geven nu standaard een basis sportbrok van een bekend merk uit België. Maar ik merkte dat niet al mijn paarden het hier lekker op deden. Sinds een paar jaar heb ik ook een IJslander. Grani was 9 jaar toen hij bij mij kwam. Had geen last van schuren of wat dan ook en zag er super gezond uit. Na een jaar begon hij met schuren. De dierenarts zei dat hij last had van maneneczeem. Maar ik kon het me gewoon niet voorstellen. Ben gaan zoeken en na een berichtje van een vriendin van me op facebook, ook eens gaan verdiepen in de hayster brokken. Keuze was al snel gemaakt. Dat wil ik ook wel eens proberen. Gelukkig woont Maaike in de buurt. Mijn zoon zit daar vlakbij op school en haalt de zakken met voer op. Kan zeggen dat nu ik het ruim een half jaar gebruik, mijn paarden er echt super goed uit zien. Mijn blonde IJslander schuurt niet meer, mijn drachtige merrie glanst als een spiegel, mijn sporttinker die momenteel L1 loopt doet het er super op en mijn nieuwe Spaanse schone doet het ook heel goed. Wel mix ik de brokken met luzerne* aangezien mijn PRE merrie een slokdarm verstopping kreeg van te gulzig eten.  Heb diverse soorten brok varianten en wissel hiermee af.

Het enige wat ik graag anders zou willen is dat de brokken wat groter zouden zijn en dat ze in bulk geleverd konden worden. Dan zou ik mijn silo vullen en stapte ik helemaal over, ook voor de pensionpaarden. Ben erg blij dat mijn viervoeters het hier goed op doen. Weinig jeuk, weinig stampen en in goede conditie. Voor mij geen andere brok meer.

*luzerne; het advies vanuit Hayster Healthy Herbs is om de brokken niet te mengen met luzerne maar met Basic Nature of Basic Nature Plus

 

© 2016 - 2024 voerenuitdenatuur.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel