Blog "Help! Mijn paard heeft een beenwond!!

Help!!! Mijn paard heeft een beenwond!

 

21 juli 2014 kwam ik op ’s morgens op stal om de paarden te voeren. Al kletsend tegen de paarden loop ik het stalgebouw in om het hooi te pakken, zie ik in mijn ooghoek mijn paard in de bak voorbij lopen met een hoop “rood” aan haar linker achterbeen…….. Ojee dacht ik, zal vast wel meevallen, vaak ziet het er erger uit dan dat het is…….. Ik doe haar een halster om en bekijk het been eens goed…….. Dat ziet er niet best uit…….Een flinke winkelhaakachtige wond! Direct de dierenarts gebeld, die was er gelukkig vrij snel. Besloten om toch maar enkele krammen te zetten en verband eromheen, dit kon 2 dagen blijven zitten.

 

Na 2 dagen kwam de dierenarts het verband eraf halen en de wond bekijken, 1 kram zat nutteloos de andere 3 hielden het nog net bij elkaar. Het zag er naar uit en de lucht die er vanaf kwam was ook niet best. Gelukkig zaten er wel openingen tussen de krammen waardoor eventueel vuil/vocht de wond kon verlaten. Besloten om het zo te laten en aan te zien, ook kreeg ik een tube honingzalf om de wond mee te verzorgen.

De volgende dag 3 krammen nutteloos en nog 1 op z’n plek…. Ik heb alle 4 de krammen verwijderd, zo kon het mooi “luchten” en de viezigheid eruit. Gespoeld en honingzalf gesmeerd waar ik kon smeren. Gelukkig liet mijn lieve paard het allemaal toe en kon ik iedere dag 2x (ochtend en avond) de wond verzorgen. Dit bestond uit spoelen met water, soms met Betadine shampoo de randen van de wond en de rest van het been wassen (wondvocht blijft uit de wond lekken waardoor het een “plakkerige” bende raakt rond de wond) en na het schoonmaken droog deppen en honingzalf smeren.

De tubes honingzalf waren snel op en zo’n tube was vrij onhandig doseren. En de honingzalf bleef niet netjes op z’n plek. Snel ging ik op zoek naar een andere honingzalf en ik kwam uit bij Mellodermal honing crème met kruiden, in hygiënische pompflacon. Dat zag er handig uit, zo kon ik het waarschijnlijk beter doseren en in de wond smeren, dus een flacon besteld. Deze crème was fantastisch! Makkelijk doseren, het bleef zitten waar ik het had aangebracht en de vliegen bleven op afstand! Wauw wat een fijn product!

Na 3 maanden was de wond dicht, zonder ontstekingen, wildvlees of andere ellende. Het is mooi van binnen naar buiten genezen. Er is nog wel een litteken, maar dit valt bijna niet op. Ik heb bijna iedere dag foto’s gemaakt zodat ik de genezing mooi kon volgen (en kon laten zien aan wie het wilde zien). Ik heb een selectie gemaakt van alle foto’s en verwerkt in een kleine fotocollage(vanaf het verwijderen van het verband t/m half oktober ‘14). Graag wil ik via deze weg met jullie delen hoe mooi zo’n natuurlijk product als honing zo goed kan ondersteunen in de wondgenezing! Ook bij een hele grote wond!  

De gele "prut" wat op de foto's te zien is, is de de honing crème.

 

Sindsdien staat er op stal, thuis en op de zaak een flacon honing crème wat ik gebruik voor een wondje, schrale huid of jeuk plekje, voor van alles te gebruiken, zowel voor de paarden, hond als voor ons zelf! Het geeft direct verlichting en de huid is snel weer in z’n oorspronkelijke doen!

© 2016 - 2024 voerenuitdenatuur.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel