Ervaring van Marloes

Beste lezers,

van veulen af aan heb ik Falko, een trekpaard van inmiddels 7 jaar. 

Vanaf zijn tweede jaar al af aan, kreeg hij, in de herfst-/wintertijd, steeds meer last van jeuk aan zn benen, ..stampen, bijten en ze werden steeds dikker. Door de dikke sokken viel dat nooit zo op tot ik op een gegeven moment er niets anders op zat dan (eerst) knippen, maar niet veel later scheren. Om te huilen...  overal vele grote bulten en wonden. Voorbenen altijd het ergste. Iedere jaar opnieuw, wassen, scheren, smeren.  Falko is de makkelijkste niet, dus was altijd een heel gedoe. Uit de wei halen was ook altijd een 'ding', met longeerzweep naar het hek sturen (soms wel 5 keer...), tot hij zich gewonnen gaf. 

Voor zijn benen vorig jaar het middel Cydectin Pour On via de dierenarts gekocht. Dit hielp wel om de wonden onder controle te krijgen, maar benen bleven dik en t duurde nooit lang of zn benen zaten weer onder t bloed.. bulten die open bartsten.

Falko's probleem zit hem in zijn lymfklieren (CPL, Chronisch Progressief, Lymfoedeem), hebben veel trekpaarden en gaat volgens dierenarts nooit meer over...

Rond jan.-febr was t vaak t ergst, ws vanwege lang op stal en ook kuil (wel vrij droge kuil) te eten krijgen, dacht ik tenminste..

Maar nu weet ik, ..ook vanwege de hoeveelheden (verkeerde) brok, slobber, wortels etc.. 

Dit jaar was ik eind september s'avonds nog even bij hem gaan kijken en schrok ontzettend... 1 been helemaal bedekt met maden !!

Toen was de maat vol ! 

Oktober 2016

T hele internet afgespeurt naar een oplossing en vond... Hayster Healthy Herbs ! 

Ik ben heel erg goed geholpen en geadviseerd en ben er voor gegaan !

Eerst gestopt met ' wortels, appels, brok/muesli etc. En mest opgestuurd naar Aukje voor voeradvies.

Toen het nieuwe voer binnen was, begonnen met 1x per dag brok met Basic Nature (gehakseld kruidenhooi ) om het kauwen te bevorderen. 

Falko stond toen nog op de wei, dus 1 x p/d eraf halen vond ik wel genoeg, ook om hem te laten wennen. De 3de dag kwam hij uit zichzelf naar het hek gelopen !! Ik wist niet wat me overkwam.., wauw! 

Al gauw ben ik toen 2x per dag gaan voeren en nu 2 maanden verder... ben ik zó blij !! 

Falko zn benen zijn aan het slinken ! Geen bulten meer ! En nu sinds een week zijn alle wonden dicht (begin december '16)!! 

(Wel nog een keer Cydectin gebruikt, alleen benen ingesmeerd, niet over de rug, na 2 wkn herhaling).

Naast de brok, voer ik de drainmix, voor het reinigen van de lymfklieren.

Toen ik daar ruim een week mee bezig was, werden de wonden bloederiger en kreeg hij ook nog blaasontsteking (plassen was altijd al 'een ding') . En was met rijden duidelijk snel bekaf . Tóch doorgezet (wel ook antibiotica gehad voor blaasontsteking) en nu is hij 'erdoor'. Benen zien er goed uit ! , zijn vacht glanst !, geen 'dreadlocks' meer in zijn manen !, hij is veel liever !, komt nog steeds elke keer uit zichzelf naar me toe !, hij loopt als een trein !, luisterd goed, heel allert. En gaat er ook niet meer vandoor, kan hem zonder halster zelfs meenemen! Geen zorgen meer, Falko en ik kunnen weer genieten ☺.

Heel hartelijk dank aan Maaike

en Hayster Healthy Herbs geweldig voer ! 

 

Marloes Verkerke

December 2016

 

Marloes, Falko boft met jou als baasje! Je zet je 100% in voor hem. Jullie zijn op de goede weg! Prachtig om te zien hoe blij hij weer is! Dank voor het delen van jullie verhaal, hopelijk kunnen we dit verhaal af en toe "up-daten" met mooie berichten over Falko!

Maaike

Voeren uit de natuur

 

Update van Falko en Marloes

Februari 2017

Het gaat heel goed met Falko, hij voelt zich goed! Zijn huid ziet er veel beter uit, bijna geen wonden meer, maar toch nog niet helemaal tevreden. Marloes had het gevoel dat weidehooi beter zou zijn voor Falko zijn "huidprobleem" dan kuilgras/voordroog en graszaadhooi. Na lang wikken en wegen heeft ze besloten Falko te verhuizen naar een andere stal. Dit inmiddels heeft dit goed uitgepakt! Daarnaast staat hij nu in volpension waardoor Marloes (druk met werk en gezin) nog meer echte "quality time" heeft met Falko!

 

Maart 2017

Falko staat op zijn nieuwe stal! Het gaat goed met hem, hij is fit en zit vol energie en gaat erg graag rijden. Zijn benen slinken nog steeds. Hij heeft inmiddels last van "los vel". Volgens Marloes lijken het nu op "knikkerzakken" misschien een beetje gek omschreven maar onder zijn nu dichte huid zijn nog onderhuidse bulten voelbaar, welke nog aan het slinken zijn! Af en toe nog een enkel klein wondje, naast de Hayster brokken ook wat lijnzaadolie gegeven wat zijn huid een fijne ondersteuning gaf waardoor alles snel dicht, zacht en soepel was/is. Marloes heeft, zoals op de foto's te zien, de benen geschoren.

 

April 2017

Falko blijft positief veranderen, zit erg goed in zijn vel, is blij en vol energie (af en toe zelfs iets teveel goede energie). Zo af en toe nog een open plekje wat Marloes dan insmeert met (honing)zalf en de volgende dag is het dicht.

Falko gaat inmiddels, opbouwend, op de wei en krijgt daarnaast weidehooi.

 

Namens Marloes én Falko natuurlijk, plaats ik bovenstaande berichten, wat is het mooi om deze vooruitgang te zien en dat in relatief korte periode!

Weer super hoe Marloes zich inzet voor haar paard, zo ook de verhuizing (en dat is niet niks voor een paard) deed ze voor Falko! Natuurlijk is gezonde voedig van essentieel belang voor een paard maar de inzet van de eigenaar, Marloes, is zeker net zo belangrijk om dit resultaat te krijgen!

Ik kijk uit naar nog meer positieve updates van Marloes en Falko!

Maaike

Voeren uit de natuur

 

UPDATE FALKO EN MARLOES

Juni 2017

Het gaat heel goed met hem! De klachten blijven minderen. Hier en daar af en toe een klein open plekje wat met insmeren (oa honingzalf) weer snel dicht is. Wat opvalt is dat de benen nog steeds aan het slinken zijn. Zijn linker voorbeen heeft nog een beetje "rare vorm" door de onderhuidse bulten, "grote losse bobbels".

Falko had vorig zomer erg veel last, stampen van pijn/jeuk gelukkig is dit verleden tijd!

Wat opvalt is hoeveel beter Falko zich voelt tenopzichte van vorig jaar. Daarnaast beweegt hij ook veel makkelijker en beter, die pijnlijke benen zaten hem behoorlijk in de weg. Zijn conditie en bewegen is met 100% verbeterd! Falko is blij en met regelmaat lekker jolig! Hij werkt graag en doet erg zijn best!

 

 

 

Marloes en Falko jullie zijn op de goede weg samen, wat een topteam! Wat een vooruitgang weer, mooi en dankbaar om jullie updates zo te zien en hier mijn steenje aan te kunnen bijdragen!

Ga zo door!

Maaike

 

 

© 2016 - 2024 voerenuitdenatuur.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel