Blog "Zoektocht"

Zoektocht

 

Wanneer begin je je zoektocht naar goede paardenvoeding? Meestal als je een paard hebt met een probleem, zoals huidklachten, allergie, artrose of bijvoorbeeld insulineresistentie. En dan beland je eigenlijk in een heel groot “bos” met allerlei aanbieders van paardenvoer en supplementen, veel mensen zien door het bos de bomen niet meer. En omdat je veel van je paard houdt wil je alles doen om hem of haar te helpen.

Ooit is mijn zoektocht ook zo begonnen en heb verschillende merken voer en supplementen geprobeerd. Soms behaalde ik een tijdelijk verbetering bij mijn paarden, maar echt tevreden was ik nooit. Zo maakte ik in 2012 kennis met Hayster Healthy Herbs. Toch maar proberen, misschien zou dit zijn wat ik zocht in paardenvoeding? Zonder “zooi” zoals E-nummers, granen, melasse, soja, suikers en andere producten die niet thuis horen in het paarden dieet.

Onze paarden waren tevreden, al werd de voerbak niet meer gretig leeg gegeten, dat was wennen voor mij? Blijkbaar bevatte het vorige merk toch meer smaakmakende ingrediënten dan wat de zak deed beloven. Ze verkozen het hooi boven de brokjes van Hayster wat op zich het eerste pluspunt is aangezien het beter voor een paard is om eerst ruwvoer te eten en daarna “krachtvoer”. Wat mij ook opviel was de manier van kauwen op de brokjes, dit was langer en er werd zichtbaar speeksel aangemaakt, dat blijkt een tweede voordeel, de spijsvertering begint tenslotte in de mond van het paard en goed kauwen zorgt voor een goede dosering speeksel wat weer erg belangrijk is voor de vertering.

Het was duidelijk dat dit een ander voer was dan dat ik tot nu toe gezien had! Al vrij snel werd de mest beter, vacht mooi glanzend en allerlei andere “vage klachten” verdwenen. Sinds die positieve veranderingen ben ik verder gegaan met “onderzoeken”. Want waarom reageren onze paarden zo goed op deze voeding?

Er is naar het paard gekeken bij de ontwikkeling(sinds 1989) van Hayster, wat eet een paard in vrijheid? Heel veel verschillende soorten grassen, aangevuld met kruiden, struiken, bomen en mossen, wat ze zelf kiezen en/of eten naar behoefte! Van deze ingrediënten zijn de producten van Hayster Healthy Herbs gemaakt, van de weide brok tot de super plus brok en de daarbij aanvullende supplementen! Paarden krijgen dus geen ballast meer te verwerken maar juist pure grondstoffen die paarden nodig hebben en dus ook goed en efficiënt kunnen verteren.  Het is dan ook geschikt voor ieder paard, klein of groot, jong of oud, recreatie of sport!

 

© 2016 - 2024 voerenuitdenatuur.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel