Groene Os

Gezonde voeding is ontzettend belangrijk om gezond te blijven! Niet alleen voor mensen, maar natuurlijk ook voor dieren!

Heel vaak kunnen we door zelf gezonder te gaan eten, of onze paarden gezonder te voeden (en natuurlijk horen daar meer belangrijke punten bij zoals bijvoorbeeld o.a. huisvesting) al heel veel bereiken.

Wanneer mensen bij mij komen voor voedings/product advies op maat, omdat hun paard problemen heeft met zijn/haar gezondheid, kunnen we met de producten van Hayster Healthy Herbs vaak al ontzettend veel vooruitgang boeken. Klachten kunnen vele malen minder worden of zelfs verdwijnen!

Hayster Healthy Herbs is niet zomaar een "voer" en niet "zomaar even in elkaar gezet". Hayster (Voergezond) bestaat al sinds 1989 en is ontstaan uit een graasonderzoek welke is ontstaan tijdens een gedragsonderzoek. Deze beide onderzoeken bleken goed te combineren. Het graasonderzoek(welke planten worden er gegeten, wanneer en door welk dier) 'loopt' vandaag de dag nog steeds onder circa 825 paarden.

Heel soms is het toch zo dat een paard "van ver komt" en is er net wat meer tijd, geduld en inzet nodig om het beoogde doel te behalen. Dan kunnen de producten van de Groene Os soms net dat extra steuntje zijn om het lichaam van het paard te ondersteunen in herstel.

Over de Groene Os

De producten van de Groene Os zijn geschikt voor zelfzorg. Wat zij hieronder verstaan zijn middelen die in niet-acute situaties gebruikt kunnen worden en bijdragen aan het gezond houden van jouw dier. Wanneer er door een dierenarts een diagnose is gesteld kunnen de producten van de Groene Os in goed overleg worden ingezet. 

De producten van de Groene Os bevatten geen conserveringsmiddelen, geen grondstoffen die genetisch gemanipuleerd zijn of afkomstig zijn uit vervuilde teelt.

Voor de Groene Os is natuurgeneeskunde "het creëren van de juiste omstandigheden om te helen". De producten van de Groene Os helpen daarbij door de gezondheid te ondersteunen.

De Groene Os bestaat sinds 1995, maar de oorsprong ligt bij een Haarlemse natuurdrogisterij Van Der Pigge uit 1949. Recepten zijn vanuit deze drogist 6 generaties lang doorgegeven, waar ook veel recepten voor dieren uit voortgekomen zijn, hier is de basis van de Groene Os ontstaan.

Hieronder zijn enkele producten van de Groene Os te vinden; (nog) niet alle producten staan vermeld, uiteraard kan ik deze wel leveren wanneer nodig.

 

Foto hondskruid (anacamptis pyramidalis)

 • Cynara complex paard & pony 100 ml
  Cynara complex paard & pony 100 ml

  Cynara Complex ondersteunt de reinigende werking van de lever en heeft een positieve invloed op de galfunctie en de spijsvertering.

  € 32,00
 • Cox compositum paard & pony 100 ml
  Cox compositum paard & pony 100 ml

  COX Compositum bevat kruiden die verzachtend werken bij een stram bewegingsapparaat. Het middel heeft een gunstige invloed op de algemene gezondheid en bij ouderdomsverschijnselen.

  € 49,65
 • Teunisbloem-borageolie paard & pony 100 ml
  Teunisbloem-borageolie paard & pony 100 ml

  Teunisbloem-borageolie Paard & Pony 100 ml
  Geschikt voor: hond, kat, paardTeunisbloemolie en borageolie is rijk aan omega 6-vetzuren. Deze omega 6-vetzuren zijn ‘essentieel’, dat wil zeggen dat dieren ze niet zelf kunnen…

  € 38,15
 • All Septicum paard & pony 100 ml
  All Septicum paard & pony 100 ml

  All Septicum activeert het immuunsysteem en helpt een goede gezondheid in stand te houden.

  € 29,50
 • Solidago complex paard & pony 100 ml
  Solidago complex paard & pony 100 ml

  Kruidentinctuur voor een goede vochthuishouding. Ondersteunt het lichaam om blaas en urinewegen schoon te houden.

  € 31,00
 • Digestivo Complex paard & pony 100 ml
  Digestivo Complex paard & pony 100 ml

  (Potentilla) Digestivo Complex bevordert een regelmatige ontlasting en ondersteunt de darmwerking en de spijsvertering. De verzachtende tinctuur beschermt de darmwand waardoor de darmen beter hun werk kunnen doen.

  € 33,00
 • Drainage Compositum paard & pony 100 ml
  Drainage Compositum paard & pony 100 ml

  Drainage Compositum geeft een boost aan de reiniging van het lichaam.

  € 33,00
 • Salvia Complex paard & pony 100 ml
  Salvia Complex paard & pony 100 ml

  Salvia Complex heeft een verzachtende invloed op het slijmvlies van de luchtwegen en helpt de keelholte schoon te houden.

  € 34,25
 • Duivelsklauw Complex paard & pony 100 ml
  Duivelsklauw Complex paard & pony 100 ml

  Duivelsklauw Complex is een breed toepasbaar middel voor het bewegingsapparaat (botten, gewrichten, spieren, pezen en zenuwen). Het bevordert de doorbloeding en helpt de lever met het verwijderen van afvalstoffen.

  € 30,25
 • Relax Compositum paard & pony 50 ml
  Relax Compositum paard & pony 50 ml

  Relax Compositum is een kruidentinctuur van rustgevende planten. Het werkt ontspannend bij innerlijke onrust en helpt dieren om snel tot rust te komen in spannende tijden.

  € 21,75
 • Scutellaria Tinctuur paard & pony 100 ml
  Scutellaria Tinctuur paard & pony 100 ml

  Scutellaria baicalensis kan bij zowel mensen als dieren worden ingezet wanneer er pollen in de lucht zijn. Als dieren hier last van hebben is dit te merken aan gevoelige luchtwegen, hoofdschudden en uitscheiding uit de ogen.

  € 26,75
 • Ultimaflor paard & pony 600 gram
  Ultimaflor paard & pony 600 gram

  Ultimaflor is een probioticamiddel dat gaat verder waar veel andere middelen stoppen: de darmen hebben namelijk niet alleen probiotica nodig, maar ook aanvullende stoffen die het darmmilieu ondersteunen.

  € 79,95
 • Adaptonicum paard & pony 100 ml
  Adaptonicum paard & pony 100 ml

  Je kunt Adaptonicum toepassen bij alle soorten fysieke en mentale stress.

  € 25,85
 • Psyllium Husk paard & pony 1 kg
  Psyllium Husk paard & pony 1 kg

  Omdat we graag voor het beste uit de natuur gaan, hebben we gekozen voor biologische psylliumvezels. Deze Psyllium Husk is dan ook geheel natuurzuiver.

  € 48,50
 • L-lysine & B6 paard en pony 200 gram
  L-lysine & B6 paard en pony 200 gram

  L-Lysine & B6 Paard & Pony 200 gram
  Geschikt voor: hond, kat, paardVitamine B6 is van belang voor de aanmaak van afweercellen en heeft hiermee grote waarde voor het in stand houden van een gezond immuunsysteem. Deze vitamine heeft…

  € 31,55
 • Trigonella Poeder Complex Paard 1000 gram
  Trigonella Poeder Complex Paard 1000 gram

  Luchtwegkruiden aangevuld met ontspannende kruiden.

  Trigonella Poeder Complex 1000 gram
  Was voorheen LuchtwegkruidenTrigonella Poeder Complex is een mengsel van verschillende kruiden en voedingsstoffen dat het immuunsysteem…

  € 62,50
 • Groene leem pasta
  Groene leem pasta

  Stevige crème voor de ondersteuning van het herstellend vermogen van de huid.

  € 39,95
 • Mentha Complex paard & pony
  Mentha Complex paard & pony

  Mentha Complex ondersteunt de spijsvertering. Het werkt verzachtend op de slijmvliezen, versterkt de maagwand en helpt de normale zuurgraad van de maag in stand te houden.

  € 56,50
 • Vega Omega Paard & Pony 500 ml
  Vega Omega Paard & Pony 500 ml

  Nieuw! Vega Omega Paard & Pony 500 ml

  Essentiële vetzuren zijn betrokken bij diverse belangrijke functies in het lichaam. Paarden en pony’s kunnen uit ALA (alpha-linoleenzuur) twee belangrijke stoffen maken: EPA…

  € 49,50
© 2016 - 2024 voerenuitdenatuur.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel