Ervaring van Mister Mojo

Mister Mojo

Mojo is een friese ruin van 2010 en Mojo houdt van eten. Veel eten en liefst de hele dag door waardoor Mojo het stempel obesitas paard opgedrukt heeft gekregen. Daarnaast heeft Mojo als 3-jarige een naar verkeersincident meegemaakt. Dit heeft hem erg onzeker gemaakt waardoor hij erg fel en explosief kan reageren: tijdens het rijden, maar ook op de wei of in de paddock. De vraatzucht en het explosieve onder het zadel vormen een lastige combinatie om Mojo in model te krijgen/houden. De balans tussen voldoende beweging om gewicht te verliezen zonder hem te overbelasten is heel subtiel is de afgelopen 1,5 jaar gebleken.

Om Mojo’s overgewicht onder controle te krijgen staat hij sinds september 2015 onder een streng voer-trainings regime (begeleidt door DA en trainer). Hij krijgt afgewogen hoeveelheden DA voer en hooi verspreid over de dag, zijn omtrek wordt een aantal keer in de week gemeten met een meetlint en hij gaat 2x per jaar op de weegschaal. Hiernaast loopt hij 4 a 5 dagen in de week een half uur in de bak. Na ruim een jaar was het gewichtsverlies marginaal. Als hij een week wat minder liep zag je dit direct terug in zijn omvang. Daarnaast kon hij erg ril zijn bij koud of onstuimig weer (ijsberen, heen en weer draven, bokken) als hij zijn portie eten voor dat dagdeel al verorberd had.

Sinds eind oktober 2016 staat Mojo op Hayster. Opvallend is dat hij sindsdien veel relaxter is. Ook bij onstuimig weer. De scherpe randjes zijn eraf. Zowel in de paddock als onder het zadel. Zijn leeftijd zal hier ongetwijfeld ook een rol in spelen. Maar de Hayster voeding evengoed. Ook is zijn mest beter van structuur. Mojo valt sinds oktober langzaam maar gestaag af. En zijn gewicht blijft stabiel als hij eens een week wat minder loopt. Als we deze lijn vast kunnen houden zal Mojo met een paar maande op zijn streefgewicht zitten, namelijk onder de 600kg op de weegschaal.

De Hayster voeding is mij dermate goed bevallen dat ik het nu ook aanbied aan de andere paarden bij mij op stal. Sommige paarden moeten in het begin wat wennen aan de smaak, maar na enige tijd gaan ze het allemaal met smaak eten.

 

Kleine maar fantastische update van Mister Mojo!

15 april 2017 is Mojo op de paardenweegschaal geweest! Zijn gewicht: 594 kilo!

 

© 2016 - 2024 voerenuitdenatuur.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel